HAFTALIK DERSLER
Türkçe etkinlikleri öncelikle çocuğun dil gelişim alanını destekleyen, Türkçeyi doğru kullanmayı amaçlayan etkinliklerdendir. Bu etkinlikler 5 ve 6 yaş gruplarımızda hikayeler, kuklalar v.b. görseli yüksek materyallerle desteklenmekte olup, her gün 1 ders saati olmak üzere haftada toplam 5 ders saati uygulanmaktadır.
Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında, edinilen temel bilgi ve beceriler yoluyla çocuklarımızın bilişsel faaliyetleri artmaktadır. Yaş gruplarına göre belirlenen kitap ve materyallerle bu çalışmalar günde 1 ders saati haftada toplam 5 ders saati ile desteklenmektedir.
Sanat etkinliği çalışmaları çocukların yaratıcılığını ve estetik duygularını geliştirmeye yönelik yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalar; yeterli zaman,yer,yaş ve gelişim düzeyleri göz önüne alınarak uygun materyallerle desteklenmektedir. Haftada toplam 3 saat uygulanmaktadır.
Fen etkinlikleri; çocuklar yaparak ve deneyerek öğrenmekten daha çok zevk alırlar ve kolay öğrenirler. Bu bilinçle fen etkinliklerimiz çocuk merkezli olup, aktif öğrenmelerine yönelik ve yaş düzeylerine uygun olarak hazırlanmaktadır. Haftada 1 ders saati uygulanmaktadır.
Göster anlat etkinlikleri çocukların bir nesne ya da fotoğraf yoluyla grup önünde kendilerini ifade etmelerine, başkasını dinlemelerine, sorular üretmelerine ve dil gelişimlerinin desteklenmesine fırsat verir. Yaratıcı düşünme dersi ile dönüşümlü olarak uygulanır.
Yaratıcı düşünme ise çocuklarda farklı düşünme, hayal kurma ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koyma becerilerini geliştirmeyi hedefler ve destekler.
Mutfak etkinlikleri ile amaç çocuklara mutfak araç gereçlerini tanıtmak ve ince motor kas becerilerinin gelişmesine yardımcı olmaktır.
Günlük yaşam becerileri derslerimizin amacı öğrencilerimizin kendi kendine yetmesini ve başkasına fazla ihtiyaç duymadan ayakları üzerinde durabilmesini sağlamaktır. 1 hafta mutfak etkinlikleri,1 hafta günlük yaşam becerileri olmak üzere haftada 1’er saat dönüşümlü olarak uygulanmaktadır.
Değerler eğitimi etkinlikleri çocukların daha ilgili, ilkeli ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarını hedefleyen ve buna yönelik hikaye ve farklı uygulamalarla desteklenen etkinlikler olup, haftada 1 saat uygulanmaktadır.
İngilizce derslerimiz anasınıfımızda haftada 4 saat ana 3 saat takviye olmak üzere toplam 7 ders saati 2 li öğretmen sistemi ile uygulanmaktadır.
Main Course (ana ders) öğrencilerimizin seviyelerine uygun ders materyalleriyle İngilizceyi severek ve ikinci bir dilin var olduğunun bilincine varmalarını sağlayarak uygulanmaktadır.
Skills (takviye) ana derste öğrendikleri konuları pekiştirici etkinlik ve materyallerle uygulanmaktadır.
Müzik; Haftada 2 ders saati yapmış olduğumuz müzik dersinde öğrencilerimizle bedenden oyuna müzik ve ritim çalışmaları yapılmaktadır.
Beden Eğitimi – Yüzme; Anasınıfımızda 1 hafta cimnastik 1 hafta yüzme (dönüşümlü) olmak üzere haftada 2 saat yapılmaktadır.1. ve 2. Sınıfta 3 saat cimnastik ve yüzme dersleri dönüşümlü olarak uygulanmaktadır.3. ve 4.sınıflarda 1 hafta beden eğitimi ve yüzme dersleri dönüşümlü olarak 2 saat uygulanmaktadır.
Cimnastik dersinde ki amacımız; temel cimnastik duruşları, esneklik ve koordinasyon çalışmalarıyla küçük kas gruplarını da çalıştırarak öğrencilerimizin fiziksel anlamda gelişimine katkıda bulunmaktır.
Yüzme dersinde ki amacımız; çocuklara suyu sevdirerek oyunlarla kaba formda yüzmeyi öğretmenin yanında düzenli katılımla 4 tekniğin temellerini öğretmektir.
Modern dans dersimiz haftada 1 saat olup temel duruş bilgisi, el- ayak koordinasyonu, kol tutuşu ve estetik çalışmaları yapılmaktadır.
Drama derslerimiz 5 ve 6 yaş gruplarımızda haftada 1 saat olarak yapılmaktadır. Derslerimizde doğaçlama, rol- mimik, hayali dramatizasyon, kukla çalışması ve diksiyon eğitimi verilmektedir. Yapılan çalışmalarda amacımız çocuğun özgüvenli, kendini ifade edebilen, gördüklerini yorumlayan bireyler yetiştirmektir.
Seramik dersi, 5 ve 6 yaş gruplarımızda haftada 1’er saat uygulanan, çocukların kişilik gelişimine, sosyalleşmesine, el kaslarının, hayal güçlerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesine yönelik yapılan etkinliktir.
Satranç dersleri haftada 1 ders saati olarak uygulanmaktadır. Derslerdeki amacımız temel satranç kurallarını kalıcı ve doğru bir şekilde öğretmektir. Dersler öğrenci odaklı eğlenceli aktivitelerle nede sonuç ilişkisiyle çok yönlü düşünme becerilerini geliştiren teorik ve pratik çalışmalarla yapılmaktadır.
Bale dersimiz haftada 1 ders saati uygulamalı olarak yapılmaktadır. Hedefimiz, öğrencilerimize balenin temel duruş estetiğini kazandırmak, müzikle uyum içinde hareket edebilmelerini sağlamak, temel bale hareketlerini fransızca isimleriyle beraber öğrenerek uygulayabilmek, dünya bale literatürü hakkında genel bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmaktır.
Halk oyunları dersimiz 3. ve 4.sınıflarda 1 ders saati uygulamalı olarak yapılmaktadır. Dersimizin amacı folklör kültürünü öğretirken günlük yaşamda uygulayabilecekleri temel oyunların ve yörelerin öğretilmesidir.
Akıl oyunları dersimizin amacı, çocuklara sırayla oyun oynama, matematik becerisi kazandırma, ileri görüşlülük, centilmenlik, takım olma becerisi, kaliteli vakit geçirme ve kritik kararlar alma becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Haftada 1 ders saati olarak uygulanmaktadır.
Tüm derslerimiz 40 dakika olarak planlanmıştır; ancak bu dersler çocukların ilgileri doğrultusunda 20 – 25 dakika da bir verilen ihtiyaç molaları ile düzenlenmektedir.