2006-2007 eğitim öğretim yılı Tan Fen Lisesi mezunumuz ve okul Birincimiz Deniz Demircioğlu’nu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği bölümüne uğurlamıştık. Tan ailesi olarak değerli mezunumuzun üstün akademik başarıları ile gurur duyuyoruz.
Değerli mezunumuz Deniz Demircioğlu, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden büyük bir başarı ile mezun olarak, Yüksek Lisans eğitimini Koç Üniversite’si Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği bölümünde biyoinformatik bilim dalında tamamlamıştır.
Türk Eğitim Vakfı’nın sağladığı TEV-SINGA Singapur’da karşılıksız doktora bursuna hak kazanmış, doktora çalışmaları için Singapur’a gitmiştir. Doktora derecesini National University of Singapore’da Bilgisayar Bilimleri bölümünde tamamlamış ve bu süreçte Genome Institute of Singapore’da doktora araştırmalarını biyoinformatik alanında sürdürmüştür.
Sayın Deniz Demircioğlu’nun Doktora eğitimi süresince ‘’Alternatif Promotörlerin Kanser Regülasyonu’’ üzerine etkisinin ‘’Pan-Kanser Transkriptomik Analizi’’ konulu çalışmaları, temel bilimler alanında akademik yayınlar yapan ‘’Cell’’ dergisinin kapağında ve ‘’Nature’’ dergisinde yayınlanmıştır. Doktora sonrası araştırması Genome Institute of Singapore’da ‘’Alkol dışı karaciğer yağlanması ve iltihabının transkriptomik analizi’’ konusunda olmuştur.
New York’taki Icahn School of Medicine at Mount Sinai’nin bünyesindeki Tisch Cancer Institute’un Bioinformatics for Next Generation Sequencing (BiNGS) adlı araştırma merkezinde biyoinformatik takım lideri olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bu merkezde üniversite bünyesindeki kanser, kök hücre ve deri hastalıkları enstitülerinde görev yapan deneysel araştırmacılara biyoinformatik analizi konusunda destek sağlamaktadır.
Sevgili mezunumuz Deniz Demircioğlu’nun Genetik ve Bilgisayar Bilimlerine olan değerli katkılarından dolayı tebrik ediyor, gurur duyuyoruz. Kendisini Türkiye ziyaretinde okulumuzda konuk olarak ağırlamaktan büyük bir onur duyacağız.