9.TANMUN 2023’ün açılışı Tan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Akyollu, Tan Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Doğdu, Tan Okulları Genel Müdürü Can Akyollu, Tan Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Selda Beyazıt, Tan Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Aslı Ceylan Esen, İngiltere Ysgol Bryn Alyn Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, değerli mezunlarımız Ömer Zorlubilek, Eren Durgut ve Canberk Tutar’ın katılımı ile okulumuz konferans salonunda gerçekleşti.
İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan TANMUN23 açılış töreninin sunuculuğu, Tan Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencimiz Can Yavuz ve Tan Fen Lisesi 11.sınıf öğrencimiz Deren Zengin tarafından İngilizce olarak yapıldı. Tan Liseleri Yabancı Diller Zümre Başkanı Zahra Demirci ve Ysgol Bryn Alyn Lisesi Tarih öğretmeni Carl Griffiths dünyadaki global değişimlere değinerek, öğrencilerin dünya sorunlarına çözüm önerilerini destekleyen konuşmalarını kürsüden gerçekleştirdiler.
Tan Okulları Genel Müdürü Şükrü Akyollu, değerli mezunumuz R. Eren Durgut’a, Tan Okulları Genel Müdür Yardımcısı Osman Doğdu, değerli mezunumuz Canberk Tutar’a, Tan Okulları Genel Müdürü Can Akyollu, değerli mezunumuz Ömer Zorlubilek’e TANMUN 2023 açılış törenine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, günün anısına çini tabak hediye ettiler.
Tan Anadolu ve Fen Lisesi 9.10 ve 11.sınıf öğrencilerimiz iki gün sürecek konferanslarda, Birleşmiş Milletler gündemindeki dünya sorunlarına çözümler arayacaklar.
Komiteler, aşağıda belirtilen başlıklar altında çalışmalarını yürüterek, çözüm önerilerini kürsüden sunacaklar.
DISEC (Disarmament and International Security ) Keşmir çatışmasının etkilerini yeniden düşünmek ve mevcut ayrılıkçı hareketi tartışarak, çözüm önerilerinin sunulması,
UNICEF (United Nations Children’s Fund) Çocuk işçiliği sorununun ele alınması ve ulusal kapasitelerin geliştirilmesine yönelik çözüm önerilerinin sunulması,
NATO ( North Atlantic Treaty Organization ) Doğu Avrupa’da ortaklıkları teşvik etmek ve Rusya’ya karşı özel bir savunma politikası oluşturulmasına yönelik çözüm önerilerinin sunulması,
SOCHUM (Social, Cultural, and Humanitarian Committee) İnsan ticareti konusunun önlenmesi ve kovuşturmasının ele alınmasına yönelik çözüm önerileri sunulacaktır.
Tan Anadolu Lisesi 2017- 2018 eğitim öğretim yılı mezuniyeti ile Özyeğin Üniversitesi İngilizce Endüstri Mühendisliği bölümüne uğurladığımız Endüstri Mühendisi Ömer Zorlubilek, 2018-2019 eğitim öğretim yılı Tan Fen Lisesinden Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Endüstri Mühendisliği ve İngilizce Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne uğurladığımız R. Eren Durgut ve Canberk Tutar komitelerde başkanlık yürütme görevini üstlenmişlerdir.