Tan Okulları Kurucularımız, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve misafirlerimizle birlikte muhteşem bir ‘’Mezuniyet Töreni’ni gerçekleştirmenin onurunu tüm Tan ailesi olarak 25 Mayıs Çarşamba günü okulumuzda düzenlenen ‘’Tan Liseleri Mezuniyet Töreni” ile bir kez daha yaşadık.
Tan Liseleri mezuniyet töreni şehitlerimizin aziz hatıraları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Töreninin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Tan Liseleri Müdürü Selda Beyazıt, Tan Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin çağdaş, yenilikçi, bilimsel eğitimin ışığında yarınlara hazırlanırken, lise yaşamlarında aktif olarak yer aldıkları birçok akademik ve sosyal sorumluluk projesi ile yarınlara iletişimleri güçlü, çevresine duyarlı bireyler olarak yetiştirildiğini ifade etti.
Tan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Akyollu konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Ey yükselen genç nesil Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz” sözünü hatırlatarak, Türk gençliğinin Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduğunu dile getirdi.
Tan Okulları Genel Müdürü Can Akyollu, Tan Okullarının 49 yıldır akademik başarılarının yanı sıra, misyonunun insan yetişmek gibi kutsal bir görev olduğunun bilincinde olarak, başarıyı sevgi ile büyüten, her sene olduğu gibi bu sene de mezunlarıyla gurur duyan ve Tan gençliğinin bilgili, saygılı, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerler kadar evrensel değerleri de benimsemiş, bilimin ve aklın izinde giden; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, bireyler olduğunu ifade ettiği konuşmasını kürsüden gerçekleştirdi.
Tan Liseleri Müdürü Selda Beyazıt Tan Anadolu ve Fen Lisesi okul Birincilerini ilan ederek, başarılı öğrencileri okul kütüğüne isimlerini çakmak üzere tören alanına davet etti. Tan Fen Lisesi okul Birincimiz Nisa Kılıç ve Tan Anadolu Lisesi okul Birincimiz İpek Nalbantoğlu okul kütüğüne plaketlerini çakarak, kürsüden duygu ve düşüncelerini dile getiren konuşmalarını yaptılar.
Sancak devir teslim töreninde ise 12. sınıf öğrencilerimiz, bayrağımızı ve flamamızı 11. sınıf öğrencilerine teslim etti.
Mezuniyet töreninde sahne alan Orkestra Tan, seslendirdikleri birbirinden hareketli parçalarla törene katılan tüm davetlilere coşku yaşattı.
2022 Tan Liseleri Mezuniyet Töreninin en heyecanlı ve sevinçli sahnesi olan keplerin havaya fırlatılması ile mezunlarımızı büyük.